Om Trivselkort

LagerTrivselkort grundades i början av 80-talet av 5 egna företagare som ett enbart säljande kortföretag. Idag producerar vi med snart 40 års erfarenhet kort från idé till färdig produkt i butik och online. 

 

Trivselkort Nordic AB ägs idag till 100 procent av familjen Blidén och består idag av 6 personer som jobbar heltid varav 4 ansvarar för butiksupporten i Sverige. Vi utvecklar kontinuerligt vårt kortsortiment i samråd med kunder, säljare samt andra inspirationskällor.

 

Idag producerar och säljer vi kort till butiker i hela Sverige, Danmark, Finland och Norge.

100 % svensk produktion. Vår inriktning idag är att själva utveckla samt producera kort till alla tänkbara tillfällen och kundgrupper till bra priser utan dyra mellanhänder.

 

Vår personalpolicy är att 50 % av all personal skall vara kvinnor (idag 63 %) samt lika lön för

samma arbete. Vi utnyttjar varken utländsk, inhyrd eller annan skattesubventionerad personal.

 

Våra säljare levererar en del av våra produkter direkt från sina bilar regelbundet i Sverige.

Leveranser till återförsäljare/butiker skickas med DHL.

Alla beställningar av privatpersoner skickas med Postnord som brev direkt till din brevlåda,

dvs. inga onödiga besök på utlämningsställen.

 

  • Vi fakturerar och lägger order direkt online med Iphone i butik vid leverans.
  • Följesedel, order och faktura mailas till kund alternativt postas.
  • Kortställ lånar vi ut kostnadsfritt under förutsättning att dessa bara innehåller våra produkter.

 

Vi kan göra förpackningar enligt våra kunders önskemål samt leverera snabbt!

 

Vårt huvudlager och huvudkontor har vi i Fritsla 3 mil söder om Borås. 

I våra egna lokaler på totalt över 8000 m2 arbetar vår personal med efterbehandling av våra kort såsom:

skärning, stansning, prägling, bigning, falsning, foliering, inplastning samt krympfilm av 10 pack, styckpack och leverans.

 

Vår lokal på bilden ovan värms upp av luftvärmepumpar. El får vi av lokal vattenkraft från Hjälltorpsfallet i Fritsla 25 meter från oss.

 

Vi trycker stora ark som vi får hela på pall till vårt lager för efterbehandling. Det innebär att vi kan börja leverera kort redan 3-5 dagar efter att arket gått genom tryckpressen.

 

De tryckeri vi anlitar ligger Göteborg och Borås endast 20-40 min från oss vilket säkerställer snabba leveranser och flexibilitet. Dessa Tryckerier är miljöcertifierad enligt Iso 9001 och 14001.Vi källsorterar spill av papper, plaster samt metaller som därefter återvinns av Stena. 

 

Vårt breda kortsortiment är Skandinaviens bästa!

 

Välkommen som kund till oss du också!

 

Tel: 0320-748 22

Epost: info@trivselkort.com

 

640px-Fritsla_Mekaniska_Wafvari.jpgFastighetens historia

Bilden visar hur Trivselkorts nuvarande lager såg ut i slutet av 1800 talet med 1000 arbetstillfällen samt tillhörande arbetarbostäder. Delar av fabriken står kvar än idag, och olika företag huserar numer i de gamla lokalerna. Trivselkort äger idag den ljusa fastigheten i mitten med 3 våningar.

 

1874 grundade vävnadsförläggaren Lars Johan Wingqvist ett väveri vid Hjälltorpsfallet i Fritsla, där man kunde utnyttja vattenkraften till driften. De 150 mekaniska vävstolarna som importerats från England var vid seklets slut 700 till antalet, och redan 1885 var fabriken den största i länet. Med tiden kom fabriken att bestå av väveri, färgeri, spinneri, verkstad, badhus, ett 40-tal bostäder osv. Man kunde alltså genomföra hela produktionen från råvara till färdiga tyger utan mellanhänder. När fabriken var som störst hade man ca. 1000 anställda, och var den största i sitt slag i landet. Lars kusinbarn Sven Wingquist

 utbildade sig till textilingenjör, och arbetade något år på fabriken. Han kom senare att uppfinna kullagret.

 

När praktiskt taget hela LJW:s väveri och beredningsavdelning förstördes av brand 1958 var en epok i Fritsla slut, och samhället drabbades av stora företagsnedläggningar. De 1000 arbetsplatser som skapats på 30 år i slutet av 1800-talet, försvann på lika många år 1950-1980. Många av de bostäder som uppfördes till arbetarna har med tiden rivits, även om en del finns kvar.

 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.