Om Trivselkort

Lager

Över 40 års erfarenhet
Trivselkort grundades i början av 1980-talet av fem egenföretagare som ett enbart säljande kortföretag. Idag producerar vi kort från idé till färdig produkt i butik och online. Vi är ett välkänt varumärke och företag inom branschen och varje år levererar vi över fyra miljoner kort på olika språk till butiker över hela Norden.

 

Utmärkande för Trivselkort är att vi själva utvecklar samt producerar kort till alla tänkbara tillfällen och kundgrupper till bra priser - utan dyra mellanhänder. Grundbulten i vår verksamhet är att erbjuda våra kunder möjligheten att köpa och sälja våra produkter till bra priser, så alla får möjlighet att ta del av glädjen att ge och att få ett kort. Vår produktion är 100 procent svensk vilket gör att vi har snabba leveranser och producerar förpackningar och kort i enlighet med våra kunders önskemål. Vår kortsortiment utvecklas kontinuerligt i samråd med kunder, säljare, konstnärer samt andra inspirationskällor. 

 

Trivselkort Nordic AB ägs idag till 100 procent av familjen Blidén och har idag 6 heltidsanställda varav fyra ansvarar för butikssupport i Sverige. Idag producerar och säljer vi kort till butiker i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

 

Återförsäljare

  • Ansök om att bli återförsäljare här
  • När vi har godkänt er som återförsäljare får du dina inloggningsuppgifter via mail
  • Lägg din beställning, eller kontakta oss för rekommendationer. Kortställ lånar vi ut kostnadsfritt under förutsättning att dessa bara innehåller våra produkter
  • Din beställning levereras till butik med DHL. Leveranstid brukar vara mellan 2-3 arbetsdagar
  • Följesedel, order och faktura mailas till kund alternativt postas
  • Därefter kan du fortsätta att lägga order här på hemsidan eller kontakta oss via telefon.

 

Privatperson

  • Alla beställningar av privatpersoner skickas med Postnord som brev direkt till din brevlåda, dvs. inga onödiga besök på utlämningsställen.
  • Vi har även lagerförsäljning i Fritsla där du kan besöka platsen för produktionen och välja bland Nordens största kortsortiment på olika språk i en unik fabriksmiljö. Vi säljer även krukor, korgar och diverse säsongsprodukter. Läs mer om Lager23

 

Vår kortproduktion
Vi anlitar närliggande tryckerier i Göteborg och Borås vilket säkerställer snabba leveranser och flexibilitet - vi kan leverera kort redan 3-5 arbetsdagar efter att arket gått genom tryckpressen. Våra tryckerier är miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och pappret som används är Svanenmärkt. Motiven trycks på stora ark och därefter sker all efterbehandling på Trivselkorts huvudlager som tillsammans med huvudkontoret ligger i Fritsla, tre mil söder om Borås.


I våra lokaler på totalt över 8 000 m2, som syns på bilden ovan, arbetar vår personal med efterbehandling av våra kort såsom: skärning, stansning, prägling, bigning, falsning, foliering, inplastning samt krympfilm av 10-pack, styckpack och leverans. Allt spill av papper, plaster och metaller källsorteras för att sedan återvinnas av Stena Recycling. El får vi av lokal vattenkraft från Hjälltorpsfallet i Fritsla 25 meter från oss och lokalen värms upp av luftvärmepumpar. Under våren 2024 kommer 436 st solceller att installeras på vårt tak vilket gör vår verksamhet självförsörjande på el.

Vi kommer samtidigt att investera i Batterilagring för stödja Sveriges elstabilitet.


Trivselkort är ett familjärt företag där vi värnar om att ha roligt på jobbet. Tillsammans med vår fantastiska personal erbjuder vi Nordens bredaste och mest prisvärda kortsortiment!

 

Välkommen som kund till oss du också!

 

/Ann-Sofie och Joakim med personal

 

Telefon: 0320-748 22
E-post: info@trivselkort.com

640px-Fritsla_Mekaniska_Wafvari.jpgFastighetens historia

Bilden visar hur Trivselkorts nuvarande lager såg ut i slutet av 1800-talet med över 1000 arbetstillfällen samt tillhörande arbetarbostäder. Delar av fabriken står kvar än idag, och olika företag huserar numer i de gamla lokalerna. Trivselkort äger idag den ljusa fastigheten i mitten med tre våningar.

 

1874 grundade vävnadsförläggaren Lars Johan Wingqvist ett väveri vid Hjälltorpsfallet i Fritsla, där man kunde utnyttja vattenkraften till driften. De 150 mekaniska vävstolarna som importerats från England var vid seklets slut 700 till antalet, och redan 1885 var fabriken den största i länet. Med tiden kom fabriken att bestå av väveri, färgeri, spinneri, verkstad, badhus, ett 40-tal bostäder osv. Man kunde alltså genomföra hela produktionen från råvara till färdiga tyger utan mellanhänder. När fabriken var som störst hade man ca. 1 000 anställda, och var den största i sitt slag i landet. Lars kusinbarn Sven Wingquist utbildade sig till textilingenjör, och arbetade något år på fabriken. Han kom senare att uppfinna kullagret.

 

När praktiskt taget hela LJW:s väveri och beredningsavdelning förstördes av brand 1958 var en epok i Fritsla slut, och samhället drabbades av stora företagsnedläggningar. De 1 000 arbetsplatser som skapats på 30 år i slutet av 1800-talet, försvann på lika många år 1950-1980. Många av de bostäder som uppfördes till arbetarna har med tiden rivits, även om en del finns kvar.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.